29/06/2021 04/07/2021 Επίσημη επίσκεψη στις Σέρρες, πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Σερραίων Αλέξανδρου Χρυσάφη, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία της, τις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, με αφορμή την συμπλήρωση 108 ετών από της απελευθερώσεως της πόλεως των...
29 Ιουνίου, 2021 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 11:51

Σερρών: «Η Εκκλησία διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος και ομοψυχίας του λαού μας» – Υπόμνημα στην ΠτΔ για τα κλαπέντα ιερά κειμήλια

Διαδώστε:
Σερρών: «Η Εκκλησία διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος και ομοψυχίας του λαού μας» – Υπόμνημα στην ΠτΔ για τα κλαπέντα ιερά κειμήλια

Επίσημη επίσκεψη στις Σέρρες, πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Σερραίων Αλέξανδρου Χρυσάφη, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία της, τις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, με αφορμή την συμπλήρωση 108 ετών από της απελευθερώσεως της πόλεως των Σερρών.

Πρώτοι σταθμοί της επισκέψεως υπήρξαν το Δημαρχείο Σερρών και ακολούθως το Επισκοπείο Σερρών, όπου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και οι κεντρικοί συνεργάτες του, κληρικοί και λαϊκοί, υποδέχθηκαν με την προσήκουσα τιμή την κ. Πρόεδρο, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Σερραίων, επιτελικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες της Προεδρίας και συζήτησε σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως ζητήματα επικαιρότητας και κοινού προβληματισμού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη διακονία – μαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης στον πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα ως και στο κλίμα γονίμου και παραγωγικής συνεργασίας και συναντιλήψεως μετά των λοιπών θεσμικών φορέων του τόπου, επ’ ωφελεία του φιλευσεβούς και φιλοπροόδου Σερραϊκού λαού. “Η Εκκλησία μας” τόνισε ο κ. Θεολόγος “διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος και της ομοψυχίας του λαού μας μέσα από την δυναμική της χριστιανικής μας πίστεως, που αποτελεί θεμελιακό στοιχείο της ταυτότητος του τόπου μας και της αλληλεγγύης”.

Επίσης, στο πλαίσιο της συναντήσεως, ο Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ενημέρωσε και επέδωσε σχετικό υπόμνημα στην Πρόεδρο, για το ιδιαιτέρως ευαίσθητο, πολύπτυχο αλλά πάντοτε επίκαιρο για την περιοχή θέμα των βιαίως αφαιρεθέντων ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών. Η κ. Πρόεδρος άκουσε με ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση τις αναφορές του Σεβασμιωτάτου για το θέμα των ιερών κειμηλίων, το οποίο δήλωσε ότι γνωρίζει και θα μελετήσει περαιτέρω.

Η κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο για την ευγενική υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για την γόνιμη και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, τονίζοντας ότι η ομοψυχία του λαού μας συνιστά προϋπόθεση ευημερίας και προόδου της πατρίδος μας και προς αυτή την κατεύθυνση η προσφορά της Εκκλησίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στην κ. Πρόεδρο, εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, αναμνηστικά και επετειακά δώρα, με αναφορά στην εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα του μεγάλου Σερραίου Αρχιστρατήγου και πρωτεργάτου της εθνικής παλιγγενεσίας στην μαρτυρική Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά και την επέτειο της διασώσεως της πόλεως των Σερρών, την 8η Μαΐου 1821, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της επισκέψεως.

Ακολούθως, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, έλαβε χώρα η πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη της της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, ως επιτίμου Δημότου Σερρών και της προσεφέρθη το «χρυσό κλειδί» της πόλεως.

Τέλος, παρετέθη υπό του Δήμου Σερρών επίσημο δείπνο προς τιμήν της κ. Προέδρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων