05/01/2022 05/01/2022 Από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ανακοινώνονται τα εξής αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων σε σχέση με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεολόγου: Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, πα­ρα­μο­νή της ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νεί­ων, στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών,...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 18:01

Χωρίς κολυμβητές η φετινή κατάδυση του Σταυρού στις Σέρρες

Διαδώστε:
Χωρίς κολυμβητές η φετινή κατάδυση του Σταυρού στις Σέρρες

Από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ανακοινώνονται τα εξής αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων σε σχέση με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεολόγου:

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, πα­ρα­μο­νή της ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νεί­ων, στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, χορο­στατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου. Στη διάρκεια τού Εσπερινού, θα ομιλή­σει επικαίρως για το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, ο πανο­σιολ. Αρχιμανδρί­της π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμε­νος τού ιερού Ναού Κοιμ. Θεοτόκου Σερρών.

Όσον αφορά τον αυριανό εορτασμό και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει τα εξής:

«Η τοπική μας Εκκλησία, πάντοτε εργαζομένη προς την κατεύθυνση της πνευματικής οικοδομής, του αγιασμού, της τονώσεως και αναζωογονήσεως του θρη­σκευτικού φρονήματος του λαού του Θεού και συνεκτιμώσα τις ανησυχητικές εξελίξεις αναφορικώς με την διασπορά της πανδημίας τού κορωνοϊού Covid-19 και των επικινδύνων μεταλλάξεών της, όπως αυτές εκφράζονται διά των προσφάτων επιδημιολογικών δεδομένων και για την περιοχή τού Νομού Σερρών και «ίνα μη εγκοπήν τινα δώμεν τω Ευαγγελίω τού Χριστού» (Α’ Κορ. θ,12), προέκρινε κατόπιν προσευχής, ωρίμου σκέψεως και ποιμαντικής συνέσεως, όπως ειδικώς για εφέτος, στην πόλη των Σερρών, η ιερά τελετή της καταδύσε­ως του Τιμίου Σταυρού και του Αγια­σμού των υδάτων, που θα λάβει χώρα, συν Θεώ αγίω, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου ε.ε., στις 11:00 το πρωί, στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδος των Αγίων Αναργύ­ρων, τελεσθούν ιεροπρεπώς από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεολόγο, με περιορισμένη συμμετοχή ιερέων και με προσεκτική τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες κ.λπ.), πού συνιστώνται από τους ειδήμονες, για τους εξωτερικούς χώρους.

Ειδικώς μάλιστα για εφέτος και για τους παραπάνω υγειονομικούς λόγους, δεν θα επιτραπεί κολυμβητές να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό εκ των υδάτων.

Οι ιερείς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, εκτάκτως για την εφετεινή χρονιά και λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν ήδη λάβει, δεν θα εξέλθουν, κατά το έθος, προς αγιασμόν των οίκων. Όσοι εκ των ευλαβών πιστών επιθυμούν να αγιασθούν αυτοί και οι οικίες τους, δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικώς μετά των αιδεσιμ. εφημερίων των ενοριών τους, ώστε, κατά την τάξιν της Εκκλησίας μας και μετά της δεούσης ευλαβείας και προσοχής, να εκπληρωθεί η επιθυμία τους.

Επίσης, προς αποφυγήν συνωστισμού, από της αυριανής ημέρας και μετά το τέλος των ιερών ακολουθιών, εις τας εξόδους των ιερών Ναών της Μητροπολιτικής μας παροικίας, θα ευρίσκονται τοποθετημένα τα κατάλληλα δοχεία, όπως και ικανή ποσότητα φιαλιδίων, ώστε εξ αυτών, χωρίς συνωστισμό, οι πιστοί να αντλούν και να λαμβάνουν τον Μέγα Αγιασμόν.

Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ημέρα Συνάξεως τού Τιμ. Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. θα ιερουργήσει στην θ. Λειτουργία, που θα τελεσθεί στην ανδρώα ιε­ρα Μονή Αγ. Παρασκευής Σερρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων