19/01/2022 19/01/2022 Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου στη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί τη εορτή του Αγίου Μακαρίου, στην οποία και προεξήρχε, γιόρτασε σήμερα τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε και χειροτονία διακόνου, ενώ μετά το...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 20:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 20:58

Εμπιστοσύνη ζήτησε στα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου

Διαδώστε:
Εμπιστοσύνη ζήτησε στα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου

Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου στη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί τη εορτή του Αγίου Μακαρίου, στην οποία και προεξήρχε, γιόρτασε σήμερα τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε και χειροτονία διακόνου, ενώ μετά το πέρας αυτής, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο τοπικό κανάλι Diktyo TV, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα και μια αρετή που εξωτερικεύεται. Δεν μπορεί να την κρύψει κανείς μέσα του. Εισπράττεται. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εισπράκτορες… Αισθάνομαι μικρός, γιατί εμείς προσφέρουμε λιγότερη αγάπη από αυτή που μας προσφέρει ο κόσμος […] Πολλές φορές εμείς σκεφτόμεθα πολύ διαφορετικά από ότι σκέφτονται οι άνθρωποι, αλλά πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον Επίσκοπό τους».


Ο Σεβασμιώτατος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ευκλεούς ποιμαντορίας στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων