04/02/2021 04/02/2021 Βραδινή Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου το απόγευμα της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου, στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνηνόσυνη Δέηση για τον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με αφορμή τη συμπλήρωση 178 ετών από το θάνατο του την 4η Φεβρουαρίου...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2021 - 20:36

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ: Θεματικό Πάρκο προβολής των Ηρώων του ’21

Διαδώστε:
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ: Θεματικό Πάρκο προβολής των Ηρώων του ’21

Βραδινή Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου το απόγευμα της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου, στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνηνόσυνη Δέηση για τον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με αφορμή τη συμπλήρωση 178 ετών από το θάνατο του την 4η Φεβρουαρίου του 1843.

Το μνημόσυνο αυτό στον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Τη σπουδαιότητα των αγώνων όλων των ηγετικών μορφών της επανάστασης εξήρε ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του, τονίζοντας ότι ήρωες σαν τον Κολοκοτρώνη σημάδεψαν την εποχή τους και γι΄ αυτό κατόρθωσαν να χαραχτούν στη μνήμη των ανθρώπων ως πρότυπα αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξη και τον θαυμασμό του για το τρισδιάστατο θεματικό πάρκο ηρώων που στήθηκε με όρεξη και μεράκι και δεσπόζει στον αυλόγυρο του Ναού.

Το θεματικό πάρκο, το οποίο είναι καθημερινά επισκέψιμο, προβάλλει τους ήρωες του 1821 και απεικονίζει με πρωτοτυπία τους αγώνες τους, ώστε να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους να αναλογιστούν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Ελληνικής Επανάστασης και των ανθρώπων, πού εμφορούμενοι από τα ιδανικά της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης, μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων