17/07/2022 17/07/2022 Στο Καθολικό της εν Άνδρω Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνης, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο λαός της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Κυπριανού, του συμμοναστού του, Αρχιμ. Χερουβείμ, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη,...
17 Ιουλίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 - 19:36

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Στο Καθολικό της εν Άνδρω Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνης, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο λαός της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Κυπριανού, του συμμοναστού του, Αρχιμ. Χερουβείμ, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου κ. Δημ. Γιαννίση, του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη, του Διοικητή και της Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Λιμενάρχου Άνδρου Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεοδώρου Κραψίτη και Αξιωματικών του Λ.Σ. Άνδρου, του Υποδιοικητού και Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, του Προέδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Μαλταμπέ, της υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, και πλήθους πιστών από την Άνδρο, την Ελλάδα, την Κύπρο, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του προσκαλεσαμένου αυτόν Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος τόνισε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι η παρηγοριά, η ελπίδα και η απαντοχή μας, καθώς μας προσφέρουν την βεβαιότητα της Αναστάσεως, όπως η σήμερα τιμωμένη Αγία Μαρίνα!

Κάλεσε δε τους πολυπληθείς παρισταμένους να παραμείνουν πιστοί στις πατροπαράδοτες παραδόσεις και στο κήρυγμα του Χριστού και τη διδασκαλία της Εκκλησίας, που είναι τα μοναδικά σταθερά σημεία αναφοράς σε ένα ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, με ανατροπές αξιών και ιδανικών, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και τον Ηγούμενο της Μονής για τη φιλοξενία του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία εχειροθέτησε τρεις Αναγνώστες, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής για τη διακονία και την μέριμνά του προς αυτήν και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους για το θέρος.
Οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση Μοναστηριακής δοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων