27/12/2021 27/12/2021 Με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κ. Αικατερίνης Μονογυιού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γ. Ρουσουνέλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γκέλου, του Υπολιμενάρχου Μυκόνου κ. Ζυγούρη Νικόλαου και πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε το πρωί της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου, με τη συμμετοχή των...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2021 - 15:39

Ο Μητροπολίτης Σύρου για την πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου για την πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ

Με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κ. Αικατερίνης Μονογυιού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γ. Ρουσουνέλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γκέλου, του Υπολιμενάρχου Μυκόνου κ. Ζυγούρη Νικόλαου και πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε το πρωί της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, προς συνάντηση του Θεανθρώπου, τονίζοντας ότι προσφεύγουμε προς Αυτόν ως μηδέν έχοντες και, αφού εφοδιασθούμε απ’ Αυτόν τις πνευματικές Του δωρεές, απερχόμεθα ως τα πάντα κατέχοντες.

Τέλος εψάλησαν, με τη συνοδεία του παραδοσιακού οργάνου «κανονάκι» από τον κ. Γρύμπλα, τα παραδοσιακά κάλαντα της Μυκόνου «Άγιος Βασίλης έρχεται από τις κάτω Δήλες κι’ έχει το καλαθάκι του γεμάτο πεταλίδες»!

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μεταβαίνει στην Καβάλα, όπου θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο και την Τρίτη θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων