17/12/2021 17/12/2021 Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παραβρέθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έγινε με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Μητρόπολης (ΦΕΚ 1511/Β/7.9.2010), χθες Πέμπτη 16 του μηνός. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνεχάρη τους πατέρες για την καλή...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 11:25

Παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων

Διαδώστε:
Παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παραβρέθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έγινε με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Μητρόπολης (ΦΕΚ 1511/Β/7.9.2010), χθες Πέμπτη 16 του μηνός.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνεχάρη τους πατέρες για την καλή τους πρόθεση και την συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια αυτά, των οποίων έκλεισε ο πρώτος κύκλος και έπεται και συνέχεια, όπως τόνισε.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες αναφέρθηκε σε διάφορες ποιμαντικές προσεγγίσεις ιδιαίτερα στο μυστήριο του θανάτου και του πένθους και ευχήθηκε όλα αυτά, τα οποία άκουσαν οι πατέρες από τους αξιόλογους εισηγητές του πρώτου κύκλου να τα εφαρμόσουν στην πράξη, διότι η ποιμαντική εφαρμόζεται και εξασκείται μόνο στην πράξη και ως βίωμα μέσα στην Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του Γραφείου και Υπεύθυνο των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για την επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου κύκλου των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων τόσο στη Λαμία, όσο και στην Αταλάντη και ανακοίνωσε ότι από το νέο έτος θα ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος Σεμιναρίων με εξίσου ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 15 του μηνός, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην διαδικτυακή καταληκτήρια εκδήλωση των επιμορφωτικών προγραμμάτων των ετών 2017-2021 του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που υλοποίησε το Ι.Π.Ε. τα έτη 2017-2021.

Ο Σεβασμιώτατος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ι.Π.Ε. και διετέλεσε στο παρελθόν επί πολλά έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων