24/09/2018 18/05/2023 Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ντελέκου, εκλεκτού Κληρικού της Ι. Μητροπόλεώς Χαλκίδος, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου της Ενορίας Γλυφάδας Διρφύων. Ο αοίδιμος Ιερεύς Βασίλειος, εκοιμήθη χθες το βράδυ στην οικία του στη Γλυφάδα, κατόπιν ασθενείας, η οποία τον ταλαιπώρησε το τελευταίο χρονικό...
24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 22:22

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ντελέκος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ντελέκος

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ντελέκου, εκλεκτού Κληρικού της Ι. Μητροπόλεώς Χαλκίδος, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου της Ενορίας Γλυφάδας Διρφύων.

Ο αοίδιμος Ιερεύς Βασίλειος, εκοιμήθη χθες το βράδυ στην οικία του στη Γλυφάδα, κατόπιν ασθενείας, η οποία τον ταλαιπώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ντελέκος γεννήθηκε το έτος 1936 στην κοινότητα Γλυφάδας Διρφύων και σπούδασε τα εκκλησιαστικά Γράμματα στην Μέση Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, ενυμφεύθη την καλή του σύζυγο Αγγελική, με την οποία δημιούργησαν μια καλή οικογένεια και εχειροτονήθη Διάκονος στις 5 Ιουλίου 1964 και Πρεσβύτερος στις 4 Δεκεμβρίου 1965 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Γρηγόριο (Πλειαθό) και εξελέγη κανονικός Εφημέριος του τόπου καταγωγής του, της Γλυφάδας.

Διηκόνησε θεοφιλώς και θεαρέστως την Ενορία του και την Ιερά Μητρόπολη, όντας εξαιρετικός λειτουργός των Μυστηρίων του Θεού, καλλιφωνότατος, συνεργάσιμος και με πνεύμα υπακοή προς όλους τους Επισκόπους του, αλλά και με πνεύμα συναδελφικό προς τους άλλους Κληρικούς.
Αξιώθηκε να προετοιμάσει τον Εγκαινισμό του Ιερού Ναού, στον οποίον εφημέρευε, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη), στις 12 Ιουνίου 1983, οπότε και ετιμήθη με το οφφίκιο του Οικονόμου.

Ο μακαριστός Χρυσόστομος Α΄ τους ανέθεσε και την διακονία της πνευματικής πατρότητος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Β΄ (Τριανταφύλλου), του προσέφερε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 7 Μαΐου 2007, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου στά Κοτσίκια, μικρή Ενορία πλησίον της Γλυφάδας, της οποίας την ευθύνη είχε αναλάβει πρόθυμα ο μακαριστός Ιερεύς Βασίλειος.

Προ πενταετίας, στις 27 Οκτωβριου 2013, οι κάτοικοι της Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου, τον ετίμησαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε στο χωριό τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ο μακαριστός παπα-Βασίλης απολάμβανε καθολικού σεβασμού και τιμής.
Η εξόδιος Ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Γλυφάδας Διρφύων, σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 4.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο Θεός να χαρίσει στον εκλεκτό Λειτουργό του Ιερέα Βασίλειο την Βασιλεία Του και εμείς όλοι, να έχουμε την αγία ευχή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων