06/09/2021 06/09/2021 Το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021 εορτάσθηκε με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων η εορτή του εν Χώναις υπερφυούς Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι στην Αμάρυνθο. Στην ακολουθία του υπαίθριου Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε με την αβραμιαία παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:17

Η Εορτή του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο

Διαδώστε:
Η Εορτή του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021 εορτάσθηκε με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων η εορτή του εν Χώναις υπερφυούς Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι στην Αμάρυνθο.

Στην ακολουθία του υπαίθριου Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε με την αβραμιαία παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Πεντέλης κ. Ιωάννης με την συμμετοχή του Σακελλάριου Δημητρίου Αργύρη, εφημέριου ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και του Οικονόμου Κυριακού Κοκκάλα εφημέριου ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε με τον θεολογικό λόγο του προς τα λειτουργικά πρόσωπα των αρχαγγέλων και τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρις των αρχαγγέλων να τους επισκιάζει με την προστασία τους.

Στην ιερά ακολουθίες του εσπερινού συμμετείχαν οι πιστοί καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.

Μετά το πέρας του εσπερινού παρετέθει εόρτιο κέρασμα εκ της φιλοξενίας των αδελφών κ. Ιωάννου και Θεοδοσίας Παρίση των και κτητόρων του ιερού παρεκλησίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο π. Δημήτριος Αργύρης με τον π. Κυριακό Κοκκάλα με την συμπροσευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωάννου την συμμετοχη των ιεροψαλτών αλλά και των πιστών που συμμετείχαν.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων