30/07/2021 30/07/2021 Την Πέμπτη το απόγευμα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, μεταδόθηκε, μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης και από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM» η τελευταία ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ανέπτυξε το...
30 Ιουλίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 22:50

Οι πρωτεργάτες της Επαναστάσεως ήταν όλοι άνθρωποι πιστοί

Διαδώστε:
Οι πρωτεργάτες της Επαναστάσεως ήταν όλοι άνθρωποι πιστοί

Την Πέμπτη το απόγευμα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, μεταδόθηκε, μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης και από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM» η τελευταία ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω».

“Οι πρωτεργάτες της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν όλοι άνθρωποι πιστοί και βρισκόντουσαν σε άμεση συνεργασία με τους ιερείς και τους αρχιερείς της Εκκλησίας, πολλοί απο τους οποίους πολέμησαν εναντίον των Τούρκων, όπως ο Αθανάσιος Διάκος ή ο Γρηγόριος Δικαίος, γνωστός ως Παπαφλέσσας” επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Πρόκειται για την εικοστή ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, η οποία σηματοδοτεί και τη λήξη των διαδικτυακών ομιλιών με τον γενικό τίτλο Μαρτύρων και ηρώων αίματα, οι οποίες μεταδιδόταν κάθε Τρίτη στις 8:00 μ.μ. και κάθε Τετάρτη στις 9:00 π.μ. από τον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό «4Ε» και κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Στις εκπομπές ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ιστορικά και αγιολογικά θέματα που σχετίζονται με την περίοδο της Τουρκοκρατίας και την Ελληνική Επανάσταση, την συνεισφορά της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου στους αγώνες του Έθνους καθώς και με γεγονότα και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τοπική μας Εκκλησία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων