09/11/2019 09/11/2019 Το Αργυρούν Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε κατά το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, με Πανηγυρική Εκδήλωση στο χώρο τεχνών Δήμου Βέροιας με αφορμή τα 50 έτη ιερωσύνης και 25 Αρχιερωσυνης του σεβαστού Ιεραρχου. Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε ο βυζαντινός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βεροίας. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 21:58

Το Αργυρούν Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας

Διαδώστε:
Το Αργυρούν Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας

Το Αργυρούν Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε κατά το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, με Πανηγυρική Εκδήλωση στο χώρο τεχνών Δήμου Βέροιας με αφορμή τα 50 έτη ιερωσύνης και 25 Αρχιερωσυνης του σεβαστού Ιεραρχου.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε ο βυζαντινός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βεροίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο Βεσυροπουλος Απόστολος, Υφυπουργός Οικονομικων, ο Δήμαρχος Βεροιεων κ Βοριαζιδης Κων/νος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ποιμαντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Σεβασμιωτάτου χωρίς να παραλείψουμε τα αναφερθούν στα “Παυλεια το θεσμό σημάδεψε τα θεολογικά και πολιτιστικά πραγματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση της τριτομης χαριστηριας Έκδοσης ” Μυριωνυμον εύχος” από το καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Χαραλαμπο Ατματζίδη, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, και τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

 

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος ήταν Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής.

 

 

 

 

Παρέστησαν εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκηπονήσων κ. Δημήτριος, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, καθώς και εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κλούζ κ. Ανδρέας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πραχώβας κ. Τιμόθεος.

Από την Εκκλησία της Ελλάδος, παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ.Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Μαρωνείας κια Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος

 

 

Παρίσταντο, εξάλλου, Καθηγούμενοι και Γερόντισες Μονών, Πρωτοσύγκελλοι, πολλοί κληρικοί, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Συλλόγου φίλων μουσικής και χορωδίας “Μουσική Πολυφωνία” υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Κολοκοτρωνη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αθηναγόρας Μπιρδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικωστας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων