14/11/2018 14/11/2018 Τα θυρανοίξια του μοναδικού στην περιοχή του Έβρου και γενικότερα της Θράκης Ευκτηρίου Οίκου, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου, ετελέσθησαν το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου παραμονή της εορτής του Μεγάλου αυτού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας. Της τελετής των Θυρανοιξίων του νεοπαγούς Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το ισόγειο του...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2018 - 9:23

«Η Εκκλησία δεν είναι Μουσείο, αλλά νοσοκομείο…»

Διαδώστε:
«Η Εκκλησία δεν είναι Μουσείο, αλλά νοσοκομείο…»

Τα θυρανοίξια του μοναδικού στην περιοχή του Έβρου και γενικότερα της Θράκης Ευκτηρίου Οίκου, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου, ετελέσθησαν το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου παραμονή της εορτής του Μεγάλου αυτού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας.

Της τελετής των Θυρανοιξίων του νεοπαγούς Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το ισόγειο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου – Ορεστιάδος προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό των θυρανοιξίων χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και σχολιάζων το γεγονός, αφού πρώτα συνεχάρη τον εφημέριο και τους κατοίκους της ενορίας για την φιλότιμη προσπάθειά τους, τόνισε· «…η Εκκλησία δεν είναι μουσείο, αλλά νοσοκομείο, ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο μπορούμε να βρούμε όλοι παρηγοριά, στοργή και ελπίδα…».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων