04/07/2020 04/07/2020 Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως Γεωργίου Τσομπανίδη τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καναδά, του τέως Δήμου Τριγώνου, το Σάββατο 4 του μηνός Ιουλίου 2020, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως που προηγήθηκε του Μνημοσύνου. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του εκλιπόντος...
04 Ιουλίου, 2020 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 20:14

«Εστερήθημεν ενός ιεροπρεπούς κληρικού…»

Διαδώστε:
«Εστερήθημεν ενός ιεροπρεπούς κληρικού…»

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως Γεωργίου Τσομπανίδη τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καναδά, του τέως Δήμου Τριγώνου, το Σάββατο 4 του μηνός Ιουλίου 2020, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως που προηγήθηκε του Μνημοσύνου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του εκλιπόντος τόνισε ότι: «ούτος υπηρέτησε θεοφιλώς και ευδοκίμως το ιερό θυσιαστήριο επί πεντήκοντα έτη χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κυρού Κωνσταντίνου (Πούλου). Διηκόνησε ενζήλως επί σειρά ετών την ενορία του Καναδά και άλλες ακριτικές ενορίες του Βορείου Έβρου. Η τοπική μας Εκκλησία εστερήθη ενός σεμνού, ιεροπρεπούς και ευγενούς κληρικού» και ευχήθηκε στην πρεσβυτέρα και τους οικείους του αλλά και σε όλους τους συγγενείς και τους συγχωριανούς του να έχουν την εξ ύψους παρηγορία και την ευχή του.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Συνταγματάρχης Διοικητής της Στρατιωτικής Διοικήσεως του 21ου Συντάγματος Ιωάννης Παρασκευόπουλος, συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί, πνευματικά τέκνα του εκλιπόντος, και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων