14/08/2021 14/08/2021 Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του σεμνού και ιεροπρεπούς Ιερέως Στεφάνου Μπατγίδη τέλεσε την 14η του μηνός Αυγούστου ε.έ., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της κωμοπόλεως Ριζίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός. Του Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο οικείος Επίσκοπος με την ευκαιρία αυτή εξήρε το ήθος, την ακεραιότητα, την σεμνότητα και...
14 Αυγούστου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 14:36

Το 40ήμερο μνημόσυνο του π. Στέφανου Μπατγίδη

Διαδώστε:
Το 40ήμερο μνημόσυνο του π. Στέφανου Μπατγίδη

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του σεμνού και ιεροπρεπούς Ιερέως Στεφάνου Μπατγίδη τέλεσε την 14η του μηνός Αυγούστου ε.έ., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της κωμοπόλεως Ριζίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός. Του Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο οικείος Επίσκοπος με την ευκαιρία αυτή εξήρε το ήθος, την ακεραιότητα, την σεμνότητα και την αφοσίωση του εκλιπόντος κληρικού, ο οποίος διακόνησε το ιερό Θυσιαστήριο επί πεντηκονταετία και εργάσθηκε φιλότιμα για την πνευματική καλλιέργεια και πρόοδο του πιστευθέντος εις αυτόν ποιμνίου.

Ο αοίδιμος π. Στέφανος Μπατγίδης γεννήθηκε το 1935 στα Ρίζια Έβρου. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1970 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κυρό Κωνσταντίνο (Πούλο). Υπηρέτησε κατ’ αρχάς ως εφημέριος στα Μαράσια και στη συνέχεια στη γενέτειρά του στα Ρίζια μέχρι της αφυπηρετήσεώς του το 2005. Διακρίθηκε ως πνευματικός και εξομολόγος.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων