17/12/2019 17/12/2019 Ξεκίνησε χθες ο τριήμερος εορτασμός για τη Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου. Φέτος συμπληρώνονται 302 χρόνια από τη μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο. Χθες, στις 5 το απόγευμα, ετελέσθη η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 8:43

Η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη της

Διαδώστε:
Η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη της

Ξεκίνησε χθες ο τριήμερος εορτασμός για τη Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου. Φέτος συμπληρώνονται 302 χρόνια από τη μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Χθες, στις 5 το απόγευμα, ετελέσθη η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Επακολούθησε Δοξολογία, με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια μέγας Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία.

Σήμερα το  πρωί ετελέθη η Ακολουθία του Όρθρου και στη εν συνεχεία η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11 το πρωί θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Πηγή: imerazante.gr

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων