26/09/2019 27/09/2019 Κυκλοφορήθηκε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για την επί θύραις νέα χρονιά, που είναι και δίσεκτη, με τίτλο «Εορτολόγιον 2020», εκδοθέν κι εφέτος στο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 10.000 αντίτυπα. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόφιλο τον Ζακύνθιο. Το εξώφυλλο κοσμεί αγιογραφία τού τιμωμένου αγίου διά χειρός του εντόπιου αγιογράφου Νικολάου Μπιάζη-Σεντή,...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2019 - 11:04

Κυκλοφορήθηκε το «Εορτολόγιον 2020» της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου

Διαδώστε:
Κυκλοφορήθηκε το «Εορτολόγιον 2020» της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου

Κυκλοφορήθηκε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για την επί θύραις νέα χρονιά, που είναι και δίσεκτη, με τίτλο «Εορτολόγιον 2020», εκδοθέν κι εφέτος στο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 10.000 αντίτυπα.

Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόφιλο τον Ζακύνθιο. Το εξώφυλλο κοσμεί αγιογραφία τού τιμωμένου αγίου διά χειρός του εντόπιου αγιογράφου Νικολάου Μπιάζη-Σεντή, από φορητή εικόνα του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους πόλεως Ζακύνθου, ιδιαίτερα καλαίσθητη.

Το τεύχος άρχεται με θερμές πρωτοχρονιάτικες ευχές και εκφραστική φωτογραφία του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

Αμέσως μετά υπάρχει ένα αφιερωματικό στον Νεομάρτυρα κείμενο, με συνοπτικά στοιχεία για τον βίο και το μαρτύριό του, το οποίο υπογράφεται από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι.Μ.Ζ. Τίτλος κειμένου: «Θεόφιλος ο Μαραμπελιώτης, το φτωχόπαιδο της Ζακύνθου που έγινε Άγιος».

Ακολούθως δημοσιεύεται ολόκληρη η Ασματική Ακολουθία και Εγκώμια προς τιμήν του αγίου Θεοφίλου, ποιήματα του μακαριστού Μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτου, Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στα καθιερωμένα του ανά χείρας νέου ημερολογίου περιλαμβάνονται το γενικό εορτολόγιο, οι τοπικές της Ζακύνθου εορτές, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, Ναούς, Εφημερίους, Μοναστήρια, Μοναχισμό, πνευματικό έργο κλπ.

Το «Εορτολόγιον 2020» διατίθεται στην τιμή του 1,20 ευρώ από το εκθετήριο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και όλες τις Ενορίες του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλείστες Ενορίες το διαθέτουν δωρεάν και τιμής ένεκεν στους Ενορίτες τους!

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων