30/08/2019 30/08/2019 Σοφία Καυκοπούλου- υπ. δρ. Θεολογίας – Μουσικού   Στις 17 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στις Άνω Βολίμες Ζακύνθου, εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση τής εικόνος τού πολιούχου τού χωριού Αγίου Δημητρίου. Το πρώτο Σάββατο μετά την εορτή Κοιμήσεως, συνηθίζουν οι ευλαβείς προσκυνητές να επισκέπτονται το ορεινό χωριό τής Ζακύνθου και να ευφραίνονται από το θρησκευτικό συναίσθημα και...
30 Αυγούστου, 2019 - 11:52

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στις Βολίμες Ζακύνθου 

Διαδώστε:
Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στις Βολίμες Ζακύνθου 

Σοφία Καυκοπούλου- υπ. δρ. Θεολογίας – Μουσικού

 

Στις 17 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στις Άνω Βολίμες Ζακύνθου, εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση τής εικόνος τού πολιούχου τού χωριού Αγίου Δημητρίου. Το πρώτο Σάββατο μετά την εορτή Κοιμήσεως, συνηθίζουν οι ευλαβείς προσκυνητές να επισκέπτονται το ορεινό χωριό τής Ζακύνθου και να ευφραίνονται από το θρησκευτικό συναίσθημα και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. 

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. κ. Διονύσιος με πλήθος κληρικών και ψαλτών να δίνουν επτανησιακή μεγαλοπρέπεια στη Λειτουργία.

Μετά το πέρας τής λιτανείας, έλαβε χώρα η αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο τού Ναού και εν συνεχεία ακολούθησε γλέντι με μουσικό πρόγραμμα και δωρεάν μπουφέ, μια χορηγία που συνηθίζει κάθε χρόνο να προσφέρει ο μέγας ευεργέτης τής νήσου και νυν δήμαρχος Ζακύνθου κ. Νικήτας Αρετάκης.

Σε όσους δεν το γνωρίζαμε, εντύπωση έκανε ότι ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τα παιδιά να έρχονται δίπλα του την ώρα των Ιερών Ακολουθιών, να κάθονται στα πόδια του εν όσω βρίσκεται στον θρόνο και όταν εκείνος εισέρχεται στο Ιερό, να κάθονται στο κάθισμα του. Τέλος, μία μικρή δεσποινίδα κρατούσε τη ράβδο κατά τη διάρκεια τής αρτοκλασίας! «Αφίετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των Ουρανών.» (Ματθ. ιθ, 14)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων