06/01/2020 06/01/2020 Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των Υδάτων ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα Άγια Θεοφάνεια στην Ζάκυνθο. Tο πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ακολούθησε η Λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 14:46

Τα Φώτα στην Ζάκυνθο (βίντεο)

Διαδώστε:
Τα Φώτα στην Ζάκυνθο (βίντεο)

Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των Υδάτων ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα Άγια Θεοφάνεια στην Ζάκυνθο.

Tο πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθησε η Λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Πλήθος κόσμους πλημμύρισε την κεντρική αποβάθρα του λιμανιού παρά το τσουχτερό κρύο, για να παρακολουθήσει την τελετή, ενώ οι πιο γενναίοι βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και να προσκυνήσουν.

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος ευλόγησε τα πλήθη και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Πηγή: zantetimes.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων