30/03/2020 30/03/2020 Απάντηση για την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Εκκλησία έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Συγκεκριμένα δήλωσε:  Η Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή όλοι οι βαπτισμένοι εις τον όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαικοί, είμεθα το Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, που κεφαλή της είναι Εκείνος. Ο...
30 Μαρτίου, 2020 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 17:40

«Η πανδημία τούτη είναι μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη καταιγίδα»

Διαδώστε:
«Η πανδημία τούτη είναι μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη καταιγίδα»

Απάντηση για την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Εκκλησία έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Συγκεκριμένα δήλωσε: 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή όλοι οι βαπτισμένοι εις τον όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαικοί, είμεθα το Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, που κεφαλή της είναι Εκείνος. Ο Χριστός ζει εις τους αιώνας, επομένως μαζί Του ζει και η Εκκλησία και διά τούτο τίποτα δεν μπορεί να την βλάψει.

Όμως διά να παραμείνει ο καθένας μας ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, πρέπει να γνωρίζει το θέλημα του Θεού και να το εφαρμόζει κάθε στιγμή, σ’ όλες τις περιστάσεις και σ’ ολόκληρο τον χρόνον της παρούσης ζωής. Διότι έτσι θα έχουμε την απόλυτη προστασία του Θεού εδώ, αλλά και θα ζήσουμε μαζί Του, στην άλλη, στην αιώνια ζωή του ουρανού.

Η πανδημία τούτη είναι μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη καταιγίδα. Ασφαλώς θα περάσει και τότε θα φανεί το πώς ο καθένας μας θα συμπεριφερθεί στον Θεόν, στον εαυτόν του και στους συνανθρώπους του.

Τώρα είναι ο καιρός να λέμε την ευχή του αγίου Εφραίμ του Σύρου, που η Εκκλησία μας την Μ. Τεσσαρακοστή σ’ όλες τις Ακολουθίες της και πολλές φορές την ημέρα, απευθύνει προς τον Θεόν: «Κύριε, δος του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου … Πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισέ μοι τω Σω δούλω».

Κάθε βράδυ ώρα 10 – 10.15 όλοι από τα σπίτια μας ας κάνουμε προσευχή για όλους μας, ιδιαίτερα για τους ασθενείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτάς, για όλους που εργάζονται για μας και την συντήρησή μας, για τους Άρχοντας και τον Λαόν. Και «ει ο Θεός μεθ’ ημών, ΟΥΔΕΙΣ καθ’ ημών».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων