Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
28 Φεβρουαρίου, 2019

Σεμινάρια για το πένθος για τους κληρικούς της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους». Το εν λόγω Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 και θα διαρκέσει έως και 2 Απριλίου 2019.

Την έναρξη κήρυξε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, αναλύοντας το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος. Παράλληλα, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Πρακτικές παρεμβάσεις στην εκκλησιαστική υποστήριξη των πενθούντων».

Η επόμενη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Εισηγητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως με θέμα: «Η χρήση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των ιερών μνημοσύνων για την ψυχολογική υποστήριξη των πενθούντων».

Διαδώστε: