26/09/2022 26/09/2022 Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού στη Νέα Μάκρη τελέστηκαν, κατά την εκκλησιαστική τάξη, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Αγίων ενδόξων Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 13:08

Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ανατολής Νέας Μάκρης από τον Μητροπολίτη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ανατολής Νέας Μάκρης από τον Μητροπολίτη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού στη Νέα Μάκρη τελέστηκαν, κατά την εκκλησιαστική τάξη, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Αγίων ενδόξων Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης αναιρεθέντων και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της περιοχής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στις φάσεις ανεγέρσεως του Ιερού Ναού και εξηγώντας λεπτομερώς την αξία και την θεολογική σημασία των Ιερών Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατο Αρχιμανρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Μάκρης- Μαραθώνος Αιδεσ. Πρωτοπρσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Λουκόπουλο, τον Ευλαβ. Διάκονο π. Ιωάννη Παπανικολάου καθώς και από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου Πανοσιολογικότατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, ο οποίος είχε τη γενική επιμέλεια των (35) τριακοστών πέμπτων Ιερών Εγκαινίων υποβοηθούμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τους κ.κ. Γεώργιο Κουκούτση και Γεώργιο Αθανασόπουλο. Τους ύμνους των Εγκαινίων έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Δημητρίου Σκαρμούτσου.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επήνεσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρόοδο των εργασιών. Στην αντιφώνηση ο εφημέριος του Ι. Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να φτάσει ο Ιερός Ναός στην σημερινή ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων