Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου
24 Αυγούστου, 2021

Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου κυρό Ειρηναίο

Διαδώστε:

Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, κατά την οποία εορτάζει το αριστερό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, σεβαστικά μνημονεύθηκε και ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, ο οποίος την ημέρα αυτή ήγε τα ονομαστήρια του.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής και εν συνεχεία Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτη κυρού Ειρηναίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος, με λόγους σεβασμού και ευγνωμοσύνης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχη και προκατόχου του κυρού Ειρηναίου, σημειώνοντας: «ο πολυσέβαστος Γέροντας και πνευματικός πατήρ ημών υπήρξε Ιεράρχης της αγάπης, του αγώνα και της νίκης. Καθ΄ όλη την πορεία της αρχιερατικής του διακονίας απ΄ όπου και αν εκλήθη να διακονήσει, έθεσε την ψυχή του υπέρ του λαού του Θεού, οδηγώντας τον λαό του Θεού στην Επουράνιο Βασιλεία Του. Η ευχή του ας συνοδεύει όλους μας τους δύσκολους αυτούς καιρούς». Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα εις τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τον Παν. Αρχ. π. Ειρηναίο Μπατσάκη.

 

Διαδώστε: