18/08/2019 18/08/2019 Κατανυκτικά εορτάστηκε στα Αντικύθηρα ο πολιούχος του νησιού Άγιος Μύρων ο Ιερομάρτυς και Θαυματουργός, στο παλαιό του μοναστήρι που βρίσκεται στο νησί. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από Ιερείς των Κυθήρων και τον Ιερέα των Αντικυθήρων π. Αντώνιο. Μελωδικά έψαλε (για 20ή συνεχή χρονιά) χορός ψαλτών από...
18 Αυγούστου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 9:20

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: Τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Μύρωνα

Διαδώστε:
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: Τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Μύρωνα

Κατανυκτικά εορτάστηκε στα Αντικύθηρα ο πολιούχος του νησιού Άγιος Μύρων ο Ιερομάρτυς και Θαυματουργός, στο παλαιό του μοναστήρι που βρίσκεται στο νησί.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από Ιερείς των Κυθήρων και τον Ιερέα των Αντικυθήρων π. Αντώνιο. Μελωδικά έψαλε (για 20ή συνεχή χρονιά) χορός ψαλτών από την Αθήνα υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Τσούνη, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Λιμενικού Σώματος υπό τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Βοιών Πλωτάρχη ΛΣ κ. Μοτσάκο.

Τον εορτασμό τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Βουλευτές της Ν.Δ. στην Ά Πειραιά και Νήσων κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης και κ. Νίκος Μανωλάκος και ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του Δ.Σ.

Το εσπέρας της  16ης Αυγούστου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών που αφίχθησαν στο μικρό νησί από την Πελοπόννησο, την Αττική και τα Κύθηρα λόγω των ειδικών δρομολογίων των 2 πλοίων της TRITTON FERRIES που εξυπηρετούν τα Αντικύθηρα, ΙΟΝΙΣ και ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, ενώ προσκυνητές έφθασαν με ιδιωτικά πλωτά μέσα και από την Κρήτη καθώς οι πολιτισμικές σχέσεις των Αντικυθήρων με την Κρήτη είναι μακραίωνες και άρρηκτες, αφού οι Κρήτες ήταν εκείνοι που πριν 4 περίπου αιώνες βρήκαν στα Αντικύθηρα την Θαυματουργό Εικόνα του Αγ. Μύρωνος.

Τα τελευταία χρόνια μεγάλη ευλογία αποτελεί για το νησί η απόκτηση αποτμήματος του Αγίου Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος, που μόνιμα φυλάσσεται στο Ναό του και αποτελεί πηγή ευλογίας και χάριτος.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απόφαση του εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου να προβεί στην πλήρη ανακαίνιση και ανάδειξη του Ναού αλλά και όλων των μοναστηριακών κτισμάτων του Αγ.Μύρωνος στα Αντικύθηρα, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί εύνοια του Αγίου και μεγάλη ευλογία καθώς ανοίγει τον δρόμο για την επαναφορά – Θεού θέλοντος – μικράς αδελφότητος στο χώρο, που θα αναζωογονήσει όχι μόνο το παλαιό Μοναστήρι αλλά και το νησί των Αντικυθήρων εν γένει.

Τα έξοδα της φετινής πανηγύρεως, στην οποία οι ντόπιοι προσφέρουν το πατροπαράδοτο κρητικό πιλάφι και το ντόπιο αγριοκάτσικο στους προσκυνητές, ανέλαβαν Αντικυθήριοι και προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων