02/08/2020 02/08/2020 Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιήσεως της Θεοτόκου Δρυμού ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νικολάου Κυπρικτζή, ο οποίος είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και της Α.Ε.Α.Θ., σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως...
02 Αυγούστου, 2020 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 18:18

Εις Διάκονον Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Εις Διάκονον Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιήσεως της Θεοτόκου Δρυμού ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νικολάου Κυπρικτζή, ο οποίος είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και της Α.Ε.Α.Θ., σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο τονίζοντας ότι ο Χριστός αγίασε τα λίγα και χόρτασε τους πολλούς, προκειμένου να μας δηλώσει ότι, όπου υπάρχει η ευλογία Του, εκεί φτάνουν τα υλικά αγαθά και περισσεύουν.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία της ισοβίου διακονίας του θελήματος του Θεού και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, οι νέοι να διαπνέονται από πνεύμα προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να έχουν μέσα τους θερμή πίστη και ταπεινό φρόνημα, αγνοώντας τις όποιες εφήμερες κοσμικές και επίγειες χαρές του βίου, έχοντας ως στόχο τηΒασιλεία του Ουρανού και τησωτηρία των ανθρώπων που διακονούν.

Τέλος, για τη σημερινή εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ημέρα κατά την οποία πανηγύριζε στη Θεσσαλονίκη η Μονή του Αγίου Στεφάνου, ανέφερε ότι στην εν λόγω Μονή ήθλησε η Οσία Μήτηρ ημών Θεοδώρα η Μυροβλύτης, μετά την κοίμησιν της οποίας, η Ιερά Μονή έλαβε το όνομά της.  

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέβη στη Χειροθεσία εις Πνευματικόν του Προϊσταμένου του Ι.Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μαυρίδη, παρουσιάζοντάς τον ταυτόχρονα και ως νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Λητής.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων