04/11/2019 04/11/2019 Σε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης σήμερα 4 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και του εκ Δράμας Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή. Η λειτουργία τελέσθηκε στην  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού....
04 Νοεμβρίου, 2019 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 14:56

«Η ζωή μας να είναι Χριστοκεντρική και Χριστομίμητος»

Διαδώστε:
«Η ζωή μας να είναι Χριστοκεντρική και Χριστομίμητος»

Σε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης σήμερα 4 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και του εκ Δράμας Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή. Η λειτουργία τελέσθηκε στην  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της Τιμής των Αγίων ως οδοδείκτες πορείας για τον καθένα, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι Χριστοκεντρική και Χριστομίμητος.

Καταλήγοντας ευχήθηκε από καρδίας τα Έτη Πολλά στον εορτάζοντα Καθηγούμενο και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σοχού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, ο οποίος και άγη τα ονομαστήρια του, προτρέποντας τον να συνεχίζει την αγαπητική του διακονία προς όφελος των πνευματικών του παιδιών.

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν κατά το μοναχικό τυπικό τα κόλλυβα των Αγίων, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό μοναχικό κέρασμα στην Τράπεζα της Μονής, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους ευλαβείς προσκυνητές.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων