05/06/2019 05/06/2019 Την Ι΄ και τελευταία για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, συνεκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 05 Ιουνίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Στο πρώτο...
05 Ιουνίου, 2019 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2019 - 17:12

Μητρ. Λαγκαδά: «Η πίστη μας είναι αληθινή και ζωντανή»

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: «Η πίστη μας είναι αληθινή και ζωντανή»

Την Ι΄ και τελευταία για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, συνεκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 05 Ιουνίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος ομίλησε «Περί Μετανοίας», την οποία και χαρακτήρισε «ένα διά βίου γεγονός έναντι του μεγάλου ελέους του Θεού», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να έχουμε Μετάνοια στην ζωή μας, διότι η αμαρτία οδηγεί στον θάνατο, ενώ η αληθινή ζωή στην Ανάσταση».

Εν συνεχεία του λόγου του και αναφερόμενος στην κατ΄ ιδίαν Προσευχή του καθενός, συμβούλεψε με πατρικούς λόγους τους Ιερείς «ότι θα πρέπει να αγαπάμε την Προσευχή, διότι εκείνη την στιγμή συνομιλούμε με τον Θεό και τους Αγίους και με αυτό τον τρόπο από την μία αντιλαμβανόμαστε ότι η Πίστη μας είναι αληθινή και ζωντανή και από την άλλη ότι, το ωραιότερο πράγμα στην ζωή μας είναι να έχουμε «Φίλους τους Αγίους».

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, έκανε ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων κατά το τελευταίο εκκλησιαστικό έτος, σημειώνοντας ότι «όλα γίνονται και θα γίνουν προς δόξα του Θεού και της διακονίας των ανθρώπων. Τίποτα δεν θα πρέπει να πράττουμε ή να κάνουμε για το προσωπικό μας συμφέρον ή την δική μας προβολή, αλλά θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα την αιωνιότητα και όχι τις πρόσκαιρες καταστάσεις».

Κατά την διάρκεια της Ιερατικής Συνάξεως παρέστη και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του και παίρνοντας αφορμή από την λήξη της θητείας του σε λίγες ημέρες, ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο όσο και τους Κληρικούς για την έως τώρα συνεργασία που είχανε σε θέματα που αφορούν την επαρχία και τις ενορία μας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι αυτή η συνεργασία με την Εκκλησία θα συνεχιστεί και από το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Τέλος, και επ΄ ευκαιρία της σημερινής Επετείου από της Ενθρονίσεως του, εις τον Θρόνο της Ιεράς Μητροπολέως Λαγκαδά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους Ιερείς για την έως τώρα συνεργασία και συμπόρευση για το κοινό καλό των ανθρώπων της επαρχίας, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τις επικείμενες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην επαρχία μας στην διάρκεια του καλοκαιριού, με πρώτη την εορτή της Αναλήψεως εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, καθώς επίσης και την έναρξη της λειτουργίας του «Φιλοξενίου Νέων Σοχού», όπου σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, κατά την θερινή περίοδο θα φιλοξενηθούν νέοι και νέες για να περάσουν ευχάριστα και ξέγνοιαστα μερικές μέρες, μέσα από τις συνεχείς δραστηριότητες έχοντας για ακόμα μία φορά ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού, ανανέωσης και ξεκούρασης, ζώντας παράλληλα σαν μία μεγάλη οικογένεια και βιώνοντας ταυτοχρόνως το νόημα της χριστιανικής ζωής, της αγάπης προς τον Θεό και της Πατρίδος.
Ακολούθησε, ευρεία συζήτηση πάνω σε θέματα λειτουργικής και διοικητικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ εν συνεχεία παρετέθη γεύμα εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων