29/06/2020 29/06/2020 Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, το εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου...
29 Ιουνίου, 2020 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 22:03

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, το εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Δερβενίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους, τα μέλη της παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό την άριστη καθοδήγηση Καθηγητή Μουσικής κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Στην Εσπερινή ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο με περισσή ευλάβεια προσήλθε και παρέστη συμπροσευχόμενο, σε αυτό το όμορφο σημείο, όπου ευλόγησε με την διάβασή του, ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και παιδαγωγούς της Οικουμένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο χωρίο «…διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν…(Πραξ.16,9)».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων