11/04/2019 11/04/2019 Σήμερα κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε η Η’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». «Θα πρέπει να αγαπούμε πραγματικά την ταπείνωση και να μην είμαστε ταπεινόσχημοι και...
11 Απριλίου, 2019 - 16:55

«Στη ζωή μας να μας ενδιαφέρει το είναι και όχι το φαίνεσθαι»

Διαδώστε:
«Στη ζωή μας να μας ενδιαφέρει το είναι και όχι το φαίνεσθαι»

Σήμερα κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε η Η’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». «Θα πρέπει να αγαπούμε πραγματικά την ταπείνωση και να μην είμαστε ταπεινόσχημοι και πάντοτε στην πορεία της ζωής μας να μας ενδιαφέρει το είναι και όχι το φαίνεσθαι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμίωτατος στην ομιλία του για να συμπληρώσει και να κλείσει το πρώτος μέρος της Συνάξεως λέγοντας ότι «ο Θεός θέλει από όλους μας την από καρδία Μετάνοια, διότι όπου υπάρχει η Μετάνοια εκεί υπάρχει η Χάρη και η Ελευθερία».
Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, έγινε εκτενής αναφορά σε λειτουργικά ζητήματα εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς επίσης και συζήτηση που αφορά την καλύτερη οργάνωση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, το οποίο αυτές τις ημέρες θα εντείνει τις δραστηριότητες του.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος επί των υπηρεσιακών θεμάτων ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχίας, ενώ ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητος, το Δ΄ κατά σειρά τουρνουά των ενοριακών αθλητικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, όπου θα λάβουν μέρος τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, καθώς επίσης και η ετήσια καθιερωμένη Εορτή της Νεολαίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων