Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου
29 Αυγούστου, 2020

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επι τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , με τον οποίο συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων , ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο μαρτύριο και την μαρτυρία του Τιμίου Προδρόμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, περιστοιχιζόμενοι από ιερείς της Μητροπόλεως Ξάνθης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2020/08/Παντελεημων.m4a?_=1

Τα Αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισιώθηκαν από τους χορούς του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης ”Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης”, με πρωτοψάλτη τον Μουσικοδιδάσκαλο και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς και των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Ι. Νταβράζου και Χ. Διαφωνίδη.

Μεγάλη ήταν επίσης και η συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και του λαού της Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όσο και τις αρχές και τον λαό του τόπου για την συμμετοχή του στην εφετινή Πανήγυρη του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η Ξάνθη πανηγυρίζει τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο

Διαδώστε: