09/01/2020 09/01/2020 Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι σύγχρονοι ακρίτες στα νησιά εόρτασαν και φέτος Άγιο Δωδεκαήμερο. Απ’ άκρου εις άκρον στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ι.Μ. Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου, τελέσθηκαν όλες οι Ιερές ακολουθίες με την αρμόζουσα τάξη τόσο για την Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, την Δεσποτική...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2020 - 15:28

Το Άγιο Δωδεκαήμερο στα ακριτικά νησιά

Διαδώστε:
Το Άγιο Δωδεκαήμερο στα ακριτικά νησιά

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι σύγχρονοι ακρίτες στα νησιά εόρτασαν και φέτος Άγιο Δωδεκαήμερο.

Απ’ άκρου εις άκρον στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ι.Μ. Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου, τελέσθηκαν όλες οι Ιερές ακολουθίες με την αρμόζουσα τάξη τόσο για την Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, την Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την έναρξη της νέας χρονιάς όσο και την Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, που παρά την δριμύτητα του χειμώνος η συμμετοχή των πιστών υπήρξε αθρόα .

 

Μέσα στο όλο εορταστικό κλίμα των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και η παιδική και Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ΕυΩΔΗα» συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά τον μήνα Δεκέμβριο δίνοντας τον δικό της τόνο και παλμό ,ας μας επιτραπεί η έκφραση «έκλεψε την παράσταση».

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην αφή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική Πλατεία της Σάμου .

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου συμμετείχε στην εκδήλωση της Ε.Ο.Σ.Σ Σάμου με τίτλο «Έρχονται Χριστούγεννα στο Μουσείο οίνου »

Τη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου στην πόλη της Σάμου παρουσίασε την Κεντρική Χριστουγεννιάτική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο «Αληθινά Χριστούγεννα ».

 

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή των νεανικών συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων με θέμα «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης » στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι όπου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων για την αρτιότητα της εκδήλωσης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων