03/09/2020 03/09/2020 Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση που υπέστη το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σάμο. Στο Δελτίο Τύπου τονίζεται ότι “Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως εκ Θεού θεματοφύλακας της ελευθερίας του ανθρώπου, υπερασπίζεται την ανεξιθρησκία και το δικαίωμα στην επιλογή λατρείας. Απαιτεί όμως παράλληλα τον σεβασμό...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 21:32

Βεβήλωσαν Ιερό Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μάνα της Σάμου

Διαδώστε:
Βεβήλωσαν Ιερό Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μάνα της Σάμου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση που υπέστη το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σάμο. Στο Δελτίο Τύπου τονίζεται ότι “Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως εκ Θεού θεματοφύλακας της ελευθερίας του ανθρώπου, υπερασπίζεται την ανεξιθρησκία και το δικαίωμα στην επιλογή λατρείας. Απαιτεί όμως παράλληλα τον σεβασμό της ιδιοπροσωπίας και της ελευθερίας του άλλου, ως και την τήρηση των νόμων, αφ ης στιγμής μάλιστα τυγχάνει και η επίσημη θρησκεία στη χώρα μας”. 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από το Samos24:

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου: 

Μετά από διαμαρτυρίες του ποιμνίου μας, με ιδιαίτερη θλίψη, πληροφορηθήκαμε την βεβήλωση, που για μια ακόμη φορά υπέστη το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πλησίον του ΚΥΤ Σάμου και βεβαίως δε είναι η μοναδική (προσκηνυτάρια καθ’ οδόν, εξωκκλήσια κ.α). Εκείνοι που διέπραξαν τους βανδαλισμούς, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντί του αληθινού Θεού, των Αγίων, αλλά και των ανθρώπων κι ας μετανοήσουν. Συγχαίρουμε δε και ευχαριστούμε τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, για την ανάδειξη του προβλήματος και την πρωτοβουλία αποκαταστάσεως των ζημιών του Παρεκκλησίου. Ως προς την ανέγερση χώρου μουσουλμανικής λατρείας, από καιρού είχαμε ενημερώσει αρμοδίως και δι’ επιστολής είχαμε συστήσει την τήρηση της τάξεως, δεδομένων και των έκτακτων μέτρων διά την διαφύλαξιν της υγείας, που ίσχυαν τότε. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως εκ Θεού θεματοφύλακας της ελευθερίας του ανθρώπου, υπερασπίζεται την ανεξιθρησκία και το δικαίωμα στην επιλογή λατρείας. Απαιτεί όμως παράλληλα τον σεβασμό της ιδιοπροσωπίας και της ελευθερίας του άλλου, ως και την τήρηση των νόμων, αφ ης στιγμής μάλιστα τυγχάνει και η επίσημη θρησκεία στη χώρα μας. Σύμφωνοι προς το Ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας μας, αντιτιθέμεθα σε κάθε πράξη ή και σκέψη ακόμη θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Συστήνουμε εγκράτεια και προσευχή. Περιμένουμε ώριμες αποφάσεις και υπεύθυνες λύσεις, από τους αρμοδίους. Η Τοπική μας Εκκλησία, διά του Σεβασμιωτάτου, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, πάντοτε, όπως και μέχρι σήμερα, στέκεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πραγματικό ενδιαφέρον, στο πλευρό της νόμω κρατούσης Πολιτείας, με σκοπό τη σωτηρία των πιστευόντων στον Σωτήρα Χριστό και επ αγαθώ όλων όσων διαβιούν στα ακριτικά μας Νησιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων