09/06/2020 09/06/2020 Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγύρισε η Ενορία της Αγίας Τριάδος στη Σύμη. Ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός ανοικοδομήθηκε το 1881 με τη συμμετοχή των κατοίκων της Σύμης και βρίσκεται στη Συμαϊκή “Άνω Χώρα”. Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο της Ιεράς...
09 Ιουνίου, 2020 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 15:10

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ακριτική Σύμη

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγύρισε η Ενορία της Αγίας Τριάδος στη Σύμη. Ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός ανοικοδομήθηκε το 1881 με τη συμμετοχή των κατοίκων της Σύμης και βρίσκεται στη Συμαϊκή “Άνω Χώρα”.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη Αντωνίου Πατρού, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβύτερου Στεφάνου Μακρή του Εφημέριου της Ενορίας π. Γεωργίου Χατζηχρυσάφη και των λοιπών Εφημερίων της Σύμης και του Διακόνου της Νήσου.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με όλους του Ιερείς της  Σύμης. Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των άρτων και η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα, το Οποίο “ὅλον συγκροτεῖ τόν θεσμόν τῆς Ἐκκλησίας καί ἁγιάζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τόν κόσμον”.

Το παρόν έδωσαν και οι τοπικές αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο τέλος προσφέρθηκαν πατροπαράδοτα κεράσματα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων