16/02/2020 16/02/2020 Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου 15η και 16η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του μετέβη στην Νήσο Τήλο, όπου στο πλαίσιο μιας ακόμη ποιμαντικής του περιοδείας, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Χωρίου. Από την 6η του παρελθόντος μηνός Μαΐου, όταν αιφνιδίως εκοιμήθη ο...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 18:37

Με χαρά υποδέχτηκαν το νέο Εφημέριο σε ενορία της Τήλου

Διαδώστε:
Με χαρά υποδέχτηκαν το νέο Εφημέριο σε ενορία της Τήλου

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου 15η και 16η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του μετέβη στην Νήσο Τήλο, όπου στο πλαίσιο μιας ακόμη ποιμαντικής του περιοδείας, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Χωρίου.

Από την 6η του παρελθόντος μηνός Μαΐου, όταν αιφνιδίως εκοιμήθη ο μακαριστός Εφημέριος της ως άνω Ενορίας π. Εμμανουήλ Πόκκιας, η Ενορία παρέμενε μέχρι τούδε χηρεύουσα και η Εφημεριακή της θέση κενή. Ως τόσον με την Χάρη του Δωρεοδότου Θεού και τις επίμονες και συντονισμένες ενέργειες του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, εδόθη η ενδεικνυομένη και πολυπόθητη λύσις του προβλήματος με τον νεοχειροτονηθέντα, πλέον Εφημέριο του Μεγάλου Χωρίου, π. Σπυρίδωνα Γκαγκιούζη, έγγαμο κληρικό, ο οποίος κατάγεται εκ Πρεβέζης και τυγχάνει απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος το πρωί του Σαββάτου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Νήσου π. Αθανάσιο Φραγκόπουλο, τον νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Σπυρίδωνα Γκαγκιούζη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το αναλόγιο κόσμησαν ο εκ της συνοδείας του Ποιμενάρχου μας Ιεροψάλτης, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας.

Παρέστησαν η Δήμαρχος Τήλου κ. Μαρία Καμμά μετά Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Αξιωμ. Αντιπολιτεύσεως κ. Εμμανουήλ Χατζηφούντας, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, αλλά και πολλοί ενορίτες, τόσον μόνιμοι κάτοικοι του Μεγάλου Χωρίου, όσον και κατοικούντες εις Ρόδον, προκειμένου να συμμετάσχουν στο χαροποιό για την τοπική Εκκλησία, αυτό γεγονός.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, παρουσίασε στους εκκλησιαζομένους μετά μεγάλης χαράς και ικανοποιήσεως τον π. Σπυρίδωνα, ευχόμενος προς αυτόν τα δέοντα, επισημαίνοντας δε τον πνευματικό του ρόλο ως κληρικού της Εκκλησίας του Χριστού, ζητών εξ αυτών να τον περιβάλλουν με την αγάπη και τον σεβασμό τους, να του συμπαρίστανται και να τον στηρίζουν, ώστε το ποιμαντικό του έργο συν Θεώ να διεξάγεται απροσκόπτως και να επιφέρει πνευματική καρποφορία στον τόπο. Τέλος ο π. Σπυρίδων διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές τους και το «Άξιος»!

Ομοίως την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Λιβαδίων Τήλου, όπου προσήλθαν πολλοί πιστοί για να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να ακούσουν διά στόματος του Επισκόπου τους τον θείο λόγο και να βιώσουν την αγιαστική χάρη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ευάριθμοι μάλιστα ήσαν και εξ Αυστραλίας Τηλιακοί, οι οποίοι αυτές τις ημέρες βρέθηκαν για λίγο στην αγαπημένη τους γενέτειρα.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρως προς το ευχαριστηριακό σώμα των εκκλησιαζομένων πιστών, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής του Ασώτου, την παραβολή που από μόνη της είναι αρκετή να μας διδάξει το μεγαλείο της πατρικής θεικής αγάπης και του τρόπου σωτηρίας και επιστροφής των ανθρώπων στον Θεό.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων