27/05/2020 27/05/2020 Στην Αναστάσιμη Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Σύμη προέστη και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος το βράδυ της Τρίτης 26η Μαΐου 2020. Πολλοί πιστοί προσήλθαν ενώ συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός και ο Αιδεσιμ....
27 Μαΐου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 13:17

Υπέστειλαν το Λάβαρο της Αναστάσεως στη Σύμη

Διαδώστε:
Υπέστειλαν το Λάβαρο της Αναστάσεως στη Σύμη

Στην Αναστάσιμη Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Σύμη προέστη και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος το βράδυ της Τρίτης 26η Μαΐου 2020. Πολλοί πιστοί προσήλθαν ενώ συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός και ο Αιδεσιμ. Εφημέριος του παρακειμένου ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδος π. Γεώργιος Χατζηχρυσάφης.

                   

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος με τους συλλειτουργούς του και τους πιστούς εξήλθαν του Ιερού Ναού και υπέστειλαν το λάβαρο της Αναστάσεως το οποίο σύμφωνα με την τοπική παράδοση υψώνεται στο ψηλότερο σημείου των Ιερών Ναών σε όλη τη διάρκεια της Αναστάσιμης Περιόδου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου τονίζοντας ότι αποτελεί αδιάσειστο θεμέλιο της Πίστης που εδράζεται όλο το οικοδόμημα της Εκκλησίας.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων