11/12/2018 11/12/2018 Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, η οποία φιλοξενούνταν εκεί από την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Αρχικά τελέσθηκε ο Εσπερινός και κατόπιν η Ιερά Παράκληση. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ....
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 8:49

Τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν την Παναγία Σπηλιά

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν την Παναγία Σπηλιά

Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, η οποία φιλοξενούνταν εκεί από την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Αρχικά τελέσθηκε ο Εσπερινός και κατόπιν η Ιερά Παράκληση. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Καθημερινά, όλες αυτές τις ημέρες, «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός» πιστοί χριστιανοί προσερχόταν υποδειγματικά και υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους, ιερείς και λαϊκούς, καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.

Πριν την αποχώρηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τον Καθηγούμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μητρόπουλο καθώς και τα Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου για την μεγάλη πνευματική πανδαισία που προσέφεραν στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την έλευση της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, ευχήθηκε δε η Χάρη Της να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Στην συνέχεια παρέδωσε στον Καθηγούμενο π. Νεκτάριο την Ιερά Εικόνα για να επιστρέψει στο Θρονί της στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς στα Άγραφα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων