10/12/2018 10/12/2018 Με ευσέβεια και κατάνυξη, οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν κατά την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, την Ιστορική και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης από την ομώνυμη Ιερά Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων.      Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά την κεφαλή σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα και κειμήλια της Ορθοδοξίας. Με τη δέουσα...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2018 - 21:44

Υποδοχή Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας «Σπηλαιώτισσας» (βίντεο)

Διαδώστε:
Υποδοχή Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας «Σπηλαιώτισσας» (βίντεο)

Με ευσέβεια και κατάνυξη, οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν κατά την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, την Ιστορική και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης από την ομώνυμη Ιερά Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων.

 

 

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά την κεφαλή σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα και κειμήλια της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ασκληπιείου Τρικάλων την Ιερά Εικόνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών, μέλη του τοπικού συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, τα εξαπτέρυγα και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν την Θαυματουργή Εικόνα με ροδοπέταλα.

Την Εικόνα της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Νεκτάριο Μητρόπουλο, αλλά και μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού συμπαραστατούμενος από την συνοδεία του και πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στο τέλος του Εσπερινού, μετά την προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο ομιλώντας περί της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ευχήθηκε δε η Χάρη Της να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων