23/07/2021 23/07/2021 Την 21ην και 22αν Ιουλίου 2021 η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών εόρτασε Πολυαρχιερατικώς την Ιερά Μνήμη της Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος. Στον αγιασμένο αυτό τόπο το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου προσέρχονται πλήθη πιστών διά να εκφράσουν την πίστη και την ευσέβειά τους στην αγία εικόνα της, τις αγωνίες, τις ανησυχίες,...
23 Ιουλίου, 2021 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 9:41

Η Χίος τίμησε την Αγία Μαρκέλλα

Διαδώστε:
Η Χίος τίμησε την Αγία Μαρκέλλα

Την 21ην και 22αν Ιουλίου 2021 η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών εόρτασε Πολυαρχιερατικώς την Ιερά Μνήμη της Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.

Στον αγιασμένο αυτό τόπο το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου προσέρχονται πλήθη πιστών διά να εκφράσουν την πίστη και την ευσέβειά τους στην αγία εικόνα της, τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον πόνο και τα προβλήματά των. Και αναχωρούν με γαλήνη στην ψυχή, με αναπτερωμένη την ελπίδα, βέβαιοι διά την βοήθεια του Θεού, χάριν εις τας πρεσβείας της Αγίας Μαρκέλλης.

Την Τετάρτην 21ην Ιουλίου κατά τον Μ. Εσπερινόν χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ (Βοηθός Επίσκοπος Ι. Μητροπόλεως Βελγίου), συγχοροστατούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Τον εκ της ηρωικής νήσου Ψαρών καταγόμενο και διακονήσαντα επί αρκετά έτη στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ως Εφημέριο και Ιεροκήρυκα Θεοφιλέστατο κ. Ιωακείμ, προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Χίου, ο οποίος, εν συνεχεία, τον κάλεσε να μίλησε προς τον πιστό λαό. Κατά την ομιλίαν του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος ως και τον εορτασμό της Αγίας, την οποίαν τιμούν και ευλαβούνται οι πιστοί όπου γης.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος ανέγνωσε και την υπ’ αριθ. 3045/14-7-2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», συμβουλεύσας καταλλήλως τους πιστούς όπως ακολουθούν τις συμβουλές της Ιεράς Συνόδου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, απένειμε την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, εις τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, προσφέροντας εις αυτόν και το νεοεκδοθέν «ΝΕΟΝ ΧΙΑΚΟΝ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΝ»

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος στον χώρο του Ι. Προσκυνήματος με την συμμετοχή μόνον του Σεβασμιωτάτου κ. Μάρκου, του Θεοφιλεστάτου κ. Ιωακείμ και του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου κ. Αποστόλου Λάρδα, και ακολούθησε η απονομή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου χρηματικών βοηθημάτων στα παιδιά των Σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαιδεύσεως της Βολισσού.

Τις λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν και μνήμην της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης στον τόπο του μαρτυρίου της παρηκολούθηε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης Ταξίαρχος – Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοικήσεως, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων