09/08/2019 09/08/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, κατά την οποία με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, επισκέφθηκε την Κατασκήνωση των Φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως ( Χ.Φ.Ε) Αθηνών που φιλοξενείται στον Προφήτη Ηλία Θυμιανών Χίου από το Σωματείο «Πνευματική Εστία Χίου «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...
09 Αυγούστου, 2019 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2019 - 14:40

O Mητρ.Χίου στην Κατασκήνωση των Φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως

Διαδώστε:
O Mητρ.Χίου στην Κατασκήνωση των Φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, κατά την οποία με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, επισκέφθηκε την Κατασκήνωση των Φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως ( Χ.Φ.Ε) Αθηνών που φιλοξενείται στον Προφήτη Ηλία Θυμιανών Χίου από το Σωματείο «Πνευματική Εστία Χίου «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΙΑΛΑΣ».

Οι φοιτήτριες είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να δειπνήσουν με τον Σεβασμιώτατο και να ακούσουν επίκαιρο λόγο για το Εορτασθέν Εκκλησιαστικό γεγονός το οποίο είναι σύμφωνο και με το σύνθημα της Κατασκηνώσεως: «μη συσχηματίζεσθαι το αιώνι τούτο αλλά μεταμορφούσθαι» Α Ρωμ κεφ ιβ΄στ.2.

Ο χειμαρρώδης εκκλησιαστικός λόγος του Μητροπολίτου, η απλότητα, η αμεσότητα στην επικοινωνία και το ενδιαφέρον για την επιστημονική πρόοδο κάθε κατασκηνώτριας ξεχωριστά εντυπωσίασε και εύφρανε τις ψυχές των κατασκηνωτριών οι οποίες εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης απέδοσαν Χριστιανικά Τραγούδια και τον Ύμνο προς την Παναγία: «Αξιον Εστιν ως αληθώς…» και επέδοσαν στον Μητροπολίτη ως αντίδωρο αγάπης θυμίαμα που κατασκευάσθηκε σε ώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Κατασκήνωση, εισπράττοντας την Ευλογία του Ποιμενάρχου και ένα ενθύμιο: την Εικόνα του Αγίου Μάρκου και ένα Χριστιανικό Βιβλίο. Η αναμνηστική φωτογραφία είναι και υπόσχεση της επανόδου τους στην ερχόμενη Κατασκηνωτική περίοδο στο Αγιονήσι του Αιγαίου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων