09/07/2021 09/07/2021 Για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, που θα αρχίζει από το απόγευμα της 26ης Ιουλίου, ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών μαζί με την Ένωση ΑγιοΠαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας και τον ομώνυμο Ιερό Ναό Καστέλλου Χίου. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την παραμονή της εορτής, ημέρα Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός...
09 Ιουλίου, 2021 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2021 - 19:28

Χίος: Προετοιμασία για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλλο

Διαδώστε:
Χίος: Προετοιμασία για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλλο

Για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, που θα αρχίζει από το απόγευμα της 26ης Ιουλίου, ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών μαζί με την Ένωση ΑγιοΠαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας και τον ομώνυμο Ιερό Ναό Καστέλλου Χίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την παραμονή της εορτής, ημέρα Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός από τις 7.15 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς θαυματουργής Εικόνος, που μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Την κυρίωνυμο ημέρα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί και ο μεθεόρτιος Εσπερινός το απόγευμα.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα στις ανακοινώσεις και δείτε πιο κάτω την εντυπωσιακή συμμετοχή των πλοίων στον εορτασμό πέρυσι.

Πέρυσι, ανήμερα της εορτής στις 27 Ιουλίου, ο Κωστής Αναγνώστου (chiosphotos.gr) κατέγραψε με drone το εντυπωσιακό θέαμα λίγο έξω από λιμάνι της Χίου, όπου βρίσκεται ο προσφυγικός συνοικισμός «Καστέλλο».

Μεγάλη συγκίνηση κατά την απόδοση τιμών των πλοίων στον προσφυγικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καστέλο της Χίου. Τα πλοία της γραμμής Blue Star Myconos και Νήσος Σάμος απέδωσαν τιμές στην Αγία Παρασκευή, καθώς περνώντας έξω από το λιμανάκι της έκαναν εντυπωσιακές μανούβρες και άναψαν καπνογόνα και βεγγαλικά, όπως κάθε χρόνο.

Φωτογραφίες: mikrasiatis.gr, politischios.gr

Βίντεο: chiosphotos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων