22/07/2021 22/07/2021 Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος της Πέμπτης 22 Ιουλίου, με θέμα: «Η άρση του αφορισμού υπό του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄» στη σειρά των ομιλιών Μαρτύρων και ηρώων αίματα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. “Η στάση του...
22 Ιουλίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 21:56

H αλήθεια για τον συκοφαντημένο Άγιο Γρηγόριο τον Ε΄

Διαδώστε:
H αλήθεια για τον συκοφαντημένο Άγιο Γρηγόριο τον Ε΄

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος της Πέμπτης 22 Ιουλίου, με θέμα: «Η άρση του αφορισμού υπό του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄» στη σειρά των ομιλιών Μαρτύρων και ηρώων αίματα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

“Η στάση του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ ήταν η στάση που θα κρατούσε εξωτερικά κάθε συνετός ηγέτης που θα προσπαθούσε να προφυλάξει τους ανθρώπους απο μία γενική καταστροφή. Ήταν η στάση που με πόνο ψυχής θα κρατούσε κάθε στοργικός πατέρας για να σώσει, όσο το δυνατόν, περισσότερα απο τα παιδιά του. Δε σημαίνει ασφαλώς επουδενί ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ ήταν αντίθετος προς την Επανάσταση ή όπως ισχυρίζονται ορισμένοι βλάσφημοι ότι ήταν προδότης του Ελληνισμού. Αλίμονο! Κάθε άλλο! Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα απο αναρίθμητα γεγονότα που συνέβησαν κατά την Πατριαρχεία του”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων