13/06/2019 15/06/2019 Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για την παρουσίαση της μουσικής παράστασης “Μίκης ο Ευξείνιος” που θα παρουσιαστεί στις 25 Ιουνίου στα πλαίσια των “Παύλειων 2019”. Για την παράσταση μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων και οι αδερφοί Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης οι...
13 Ιουνίου, 2019 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2019 - 12:55

Η παράσταση “Μίκης ο Ευξείνιος” στη Βέροια

Διαδώστε:
Η παράσταση “Μίκης ο Ευξείνιος” στη Βέροια

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για την παρουσίαση της μουσικής παράστασης “Μίκης ο Ευξείνιος” που θα παρουσιαστεί στις 25 Ιουνίου στα πλαίσια των “Παύλειων 2019”.

Για την παράσταση μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων και οι αδερφοί Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης οι οποίοι είναι οι εμπνευστές και οι άνθρωποι που ανέλαβαν να παρουσιάσουν την κορυφαία αυτή καλλιτεχνική δημιουργία.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι μια επιλογή στο πλαίσιο του προγράμματος των Παυλείων για την οποία η Ιερά Μητροπόλη εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους δημιουργούς και αποτελεί φόρο τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία.

Μιλώντας για την μουσική παράσταση οι αδερφοί Τσαχουρίδη είπαν ότι πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συμμετέχει 14μελής ορχήστρα και η χορωδία Βόλου αποτελούμενη από 80 μέλη.

Διευκρίνησαν ότι η συμμετοχή των χορωδιών: Μικτή χορωδία Δήμου Βόλβης και η Μικτή Χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Ιερισσού ” ο Κλειγένης”  έγκειται στο ότι το έργο θα παρουσιαστεί στη Βέροια όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για τη δημιουργία της παράστασης είπαν ότι η ανταπόκριση του Μίκη Θεοδωράκη στην ιδέα – πρόταση παρουσίασης έργων του με το ηχόχρωμα της ποντιακής λύρας, έγινε δεκτό από τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη με ιδιαίτερη χαρά.

Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός ο οποίος έκανε δημιουργικές παρατηρήσεις και προτάσεις για τον καλλιτεχνικό τρόπο εκτέλεσης και παρουσίασης συγκεκριμένων κομματιών.

Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί στον Χώρο Τεχνών στις 25 Ιουνίου με ώρα έναρξης 8 το βράδυ και η είσοδος του κοινού θα γίνεται με προσκλήσεις των οποίων η διάθεση θα αρχίσει από τη Δευτέρα από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα παρακολούθησης χωρίς την προμήθεια προσκλήσεων και για την ευταξία της συναυλίας η προσέλευση του κοινού θα ολοκληρωθεί μισή ώρα πριν την καθορισμένη έναρξη της.

Πηγή: www.verianet.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων