16/06/2021 16/06/2021 Στο πλαίσιο των ΚΖ´ Παυλείων την Τρίτη 15 Ιουνίου το πρωί στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα πρεσβυτερών και μητέρων κληρικών με θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στην Επανάσταση», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη...
16 Ιουνίου, 2021 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 20:01

Ημερίδα για πρεσβυτέρες και μητέρες κληρικών στην Βέροια

Διαδώστε:
Ημερίδα για πρεσβυτέρες και μητέρες κληρικών στην Βέροια

Στο πλαίσιο των ΚΖ´ Παυλείων την Τρίτη 15 Ιουνίου το πρωί στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα πρεσβυτερών και μητέρων κληρικών με θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στην Επανάσταση», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Διδάκτωρ Θεολογίας π. Στυλιανός Μακρής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ηρωίδες Γυναίκες της τοπικής Αγιολογίας».

Δεύτερη εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός Πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Τσακλίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Γυναίκες Νεομάρτυρες, φωτεινά παραδείγματα».

Τρίτος εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στους αγώνες του 1821» και στο τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ομιλητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων