06/10/2021 06/10/2021 Την Τετάρτη το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρυτάνεως των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Μπαξεβάνη. Της εξοδίου ακολουθίας προηγήθηκε Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, κατά την οποία τέθηκε σε προσκύνηση το...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 20:52

Καλό Παράδεισο στον πρύτανη των ιερεών

Διαδώστε:
Καλό Παράδεισο στον πρύτανη των ιερεών

Την Τετάρτη το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρυτάνεως των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Μπαξεβάνη.

Της εξοδίου ακολουθίας προηγήθηκε Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, κατά την οποία τέθηκε σε προσκύνηση το σκήνωμα του εκλιπόντος Ιερέως.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ με βαθιά συγκίνηση ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας εκφώνησε επικήδειο λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του εκλιπόντος Ιερέως.

Η ταφή του μακαριστού Ιερέως πραγματοποιήθηκε στην ιδιαιτέρα πατρίδα του στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων