10/06/2019 10/06/2019 Την Δευτέρα 10 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου. Πριν τον εσπερινό στα προπύλαια του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου...
10 Ιουνίου, 2019 - 21:57

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά στη Βέροια

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά στη Βέροια

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου.

Πριν τον εσπερινό στα προπύλαια του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, Ιερά Λιτανεία καθώς και το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων