31/01/2023 01/02/2023 Τη στήριξη και τη μεσιτεία της Παναγίας Παραμυθίας έχει πλέον η πόλη των Γρεβενών, αφού σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε ένα ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Αποστολή – Γρεβενά: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 5:00 το απόγευμα, έμπροσθεν...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 17:39

Αποστολή του οpe.gr: Tα Γρεβενά υποδέχθηκαν αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αποστολή του οpe.gr: Tα Γρεβενά υποδέχθηκαν αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τη στήριξη και τη μεσιτεία της Παναγίας Παραμυθίας έχει πλέον η πόλη των Γρεβενών, αφού σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε ένα ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

  • Αποστολή – Γρεβενά: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 5:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Δημαρχείου.

Δεκάδες πιστοί, συγκινημένοι, συμμετείχαν στην χαρά της τοπικής Εκκλησίας και με την πρέπουσα λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκαν το αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας που θα κοσμεί πλέον τον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ συνοδευόμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες.

Τους υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και Καστοριάς κ. Καλλίνικο.

Κατόπιν, με λιτανευτική πομπή -και τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Γρεβενών– η Ιερά Εικόνα κομίσθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Οι πιστοί μιλώντας στο Ορθόδοξο Πρακτορείο Ειδήσεων (ope.gr) έκαναν γνωστό ότι ανυπομονούσαν με χαρά για την έλευση της Ιεράς Εικόνας. Εξάλλου, η Παναγία η Παραμυθία ενεργεί κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο θαύματα στις ψυχές των πιστών. Παρηγορεί τους θλιβομένους, παραμυθεί τους ολιγοψύχους, παρακινεί σε μετάνοια, «πληροφορεί» τους ευχομένους και αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο Γέροντας Εφραίμ θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Πρόγραμμα Ακολουθιών:

  • Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 (Αγίου Τρύφωνος)

Ώρα 7.30 – 10.30 π.μ.: Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Αγιασμός Πρωτομηνιάς, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ

5.00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός της Υπαπαντής του Κυρίου

9.00 μ.μ. – 12.30 π.μ.: Ιερά Αγρυπνία της εορτής

  • Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 (Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού)

7.30 – 10.30 π.μ.: Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ. Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας

  • Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 (Αγ. Συμεών του Θεοδόχου)

Ώρα 7.30 – 9.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ.: Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων