Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
02 Νοεμβρίου, 2019

3-4 Νοεμβρίου 2019: Πανηγύρεις της Ι.Μ. Δημητριάδος

Διαδώστε:

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 3/11.

Στην Iερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Γεωργίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Γεωργίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Αποστόλου του Νέου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη

Τη μνήμη του Νεοφανούς Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου τιμά η Εκκλησία μας τη Δευτέρα 4/11. Για το λόγο αυτό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης, όπου την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 3/11 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής (Δευτέρα 4/11), στις 3.45μ.μ., θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου και αμέσως μετά θα προβληθεί video, σχετικό με την πολύπαθη ζωή και το έργο του.

Η μνήμη του Οσίου θα τιμηθεί και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου με την τέλεση -ανήμερα τη Δευτέρα 4/11- Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Διαδώστε: