28/01/2022 28/01/2022 Ποιμαντική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, εξ αφορμής της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος της Δ/ντριας κ. Αρετής Τζαννετοπούλου και του Συλλόγου των Καθηγητών. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Σχολείου, όπου τον προσφώνησε η Δ/ντρια, εκφράζοντας την μεγάλη...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 22:04

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ποιμαντική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, εξ αφορμής της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος της Δ/ντριας κ. Αρετής Τζαννετοπούλου και του Συλλόγου των Καθηγητών.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Σχολείου, όπου τον προσφώνησε η Δ/ντρια, εκφράζοντας την μεγάλη χαρά καθηγητών και μαθητών για την πρόθυμη ανταπόκριση στην πρόσκλησή της, όσο και την τιμή που συνιστά για το Σχολείο η επίσκεψη του Ποιμενάρχου.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και εξέφρασε την χαρά του για την δυνατότητα επικοινωνίας με τους μαθητές, ενώ επαίνεσε, για άλλη μια φορά, την ιστορία και την προσφορά του σχολείου στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας.

Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε στους μαθητές χωρίς, θέμα, ελεύθερα και με την αμεσότητα που τον διακρίνει, παίρνοντας αφορμή από την εορτή των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, Τριών Ιεραρχών, επισημαίνοντας το εκπληκτικό έργο τους, που αφορά στην σύζευξη Ελληνισμού και Χριστιανισμού, στην ανυπέρβλητη κοινωνική τους προσφορά, καθώς και στην διατήρηση και διάσωση της Ελληνικής γλώσσας, στην οποία συνέγραψαν τα μεγάλα Θεολογικά τους έργα και την οποία κρατούμε ζωντανή στην Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Στην συνέχεια, μίλησε για το αγαθό της αληθινής αγάπης και του έρωτα, όπως τον εννοεί η Εκκλησία και εξέφρασε την συναντίληψή του στην αγωνία των παιδιών που, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, βιώνουν πολλές ανατροπές, λόγω της πανδημίας.

Ακολούθησε ελεύθερος διάλογος, κατά τον οποίο οι μαθητές υπέβαλαν ενδιαφέροντα και κομβικά ερωτήματα, που αφορούν σε αρνητικά ιερατικά παραδείγματα, που βλέπουν, κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, στην έννοια του Παραδείσου και της κολάσεως, στην στάση της Εκκλησίας απέναντι στην πανδημία κ.ά.

Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ένα ιστορικό τόμο, σχετικό με την Επανάσταση του 1821, με αφορμή τα αυριανά ονομαστήριά του, ενώ ο Βυζαντινός χορός του Σχολείου, υπό την δ/νση του Υποδ/ντού κ. Ευαγγέλου Παυλίδη έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και την Φήμη του Ποιμενάρχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων