23/12/2018 23/12/2018 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, κηρύττων τον θείο λόγο κατά την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 23 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, όπου ιερούργησε, είπε τα εξής: “Το μυστήριο της παρουσίας του Θεού στην γη μάς καλεί να ζήσουμε το μυστήριο της γιορτής των...
23 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:31

Μητρ. Διδυμοτείχου: “Να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Διδυμοτείχου: “Να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, κηρύττων τον θείο λόγο κατά την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 23 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, όπου ιερούργησε, είπε τα εξής:

“Το μυστήριο της παρουσίας του Θεού στην γη μάς καλεί να ζήσουμε το μυστήριο της γιορτής των Χριστουγέννων, που πλησιάζει. Αυτός ο ερχομός είναι μια θεμελιώδης αφετηρία που βαθαίνει το νόημα της ζωής και της ύπαρξής μας και ανανεώνει την πίστη και την ελπίδα μας στην ζωντανή παρουσία του Θεού μέσα μας και γύρω μας.

“Η Εκκλησία διακηρύσσει πανηγυρικά ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος θεός. Αυτή η αλήθεια φωτίζει τα πιο σκοτεινά στοιχεία της ζωής μας. Αυτή η πίστη γίνεται πηγή χαράς, που ανοίγει την πόρτα της ύπαρξής μας στον υπερβατικό κόσμο του Θεού… Έχοντας όλα αυτά υπ’ όψει μας οφείλουμε, αγαπητοί, να ειρηνεύσουμε με τον Θεό εκτελώντας τα ευάρεστα σε Αυτόν. Να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας, υποτάσσοντας τη σάρκα στο πνεύμα, δηλαδή να έχουμε συνειδητή διαγωγή και ηρεμία λογισμών.

 

 

Παρακάτω, στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είπε τα εξής:

“Να ειρηνεύσουμε με τους άλλους, δείχνοντας ανοχή και μακροθυμία, ακολουθώντας τα ίχνη του «δι’ άκραν συγκατάβασιν» ταπεινωθέντος Θεού. Με τον τρόπο αυτό θα ζήσουμε με την ελπίδα της λυτρώσεως από τη φθορά και τους πειρασμούς της καθημερινής ζωής και θα απαλλαγούμε από τον πονηρό διάβολο, που συνεχώς μας απομακρύνει από το Θεό και την αληθινή ζωή. Ο Χριστός γεννήθηκε για να μας φέρει κοντά Του, να μας κάνει αδέλφια Του, να μας δώσει αυτό που Αυτός είχε και που έχει, δηλαδή την μακαριότητα και την αγάπη.

Η ευδοκία του Θεού είναι να σωθούμε από τα βάρη της αμαρτίας και την εξουσία του Πονηρού”.

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προσφοράς και αγάπης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, εις την οποία η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και η παιδική χορωδία της Εκκλησιαστικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής απέδωσαν ύμνους της περιόδου του αγίου Δωδεκαημέρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Διοικητής 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ερμόλαος Παπαστεφανής και πολυπληθές ακροατήριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων