06/01/2019 06/01/2019 Αψήφησε τη χιονοθύελλα και αγίασε τα σπίτια Ασημένιο Διδυμοτείχου. Πιο συγκεκριμένα στα χωριά και στις πόλεις του βορείου Έβρου την παραμονή των Θεοφανείων οι ιερείς γυρίζουν σε όλα τα σπίτια και τα αγιάζουν. Κι αυτό κρατάει και στις μέρες μας. Ο πατήρ Θεόδωρος Χριστογιάννης δεν πτοήθηκε χθες ούτε από την κακοκαιρία, ούτε από την χιονοθύελλα...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 21:30

Ο κληρικός που αψήφησε τη χιονοθύελλα και αγίασε τα σπίτια στην παραμεθόριο

Διαδώστε:
Ο κληρικός που αψήφησε τη χιονοθύελλα και αγίασε τα σπίτια στην παραμεθόριο

Αψήφησε τη χιονοθύελλα και αγίασε τα σπίτια Ασημένιο Διδυμοτείχου. Πιο συγκεκριμένα στα χωριά και στις πόλεις του βορείου Έβρου την παραμονή των Θεοφανείων οι ιερείς γυρίζουν σε όλα τα σπίτια και τα αγιάζουν. Κι αυτό κρατάει και στις μέρες μας. Ο πατήρ Θεόδωρος Χριστογιάννης δεν πτοήθηκε χθες ούτε από την κακοκαιρία, ούτε από την χιονοθύελλα που επικρατούσε στο Ασημένιο Διδυμοτείχου, όπως και σε όλη την περιοχή. Επισκέφθηκε τα σπίτια του χωριού για να τα αγιάσει, αφού στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου ο αγιασμός των σπιτιών θεωρείται ύψιστο καθήκον από τους ιερείς και ακόμη και με δυσχερείς καιρικές συνθήκες γυρίζουν και αγιάζουν τον τόπο. Η φωτογραφία με τον ιερέα του χωριού Ασημένιου Διδυμοτείχου π. Θεόδωρου Χριστογιάννη είναι χθεσινή και έκανε μεγάλη αίσθηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων