06/11/2018 06/11/2018 Με αγιασμό ξεκίνησε και φέτος η λειτουργία του Φροντιστηρίου Τελετουργικής – Λειτουργικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, τα μαθήματα του οποίου παρακολουθούν κληρικοί οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας. Το πρόγραμμα του Φροντιστηρίου εποπτεύεται από τον επιχώριο Μητροπολίτη, ο οποίος την Δευτέρα 5 του μηνός Νοεμβρίου...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 9:01

“Προς καταρτισμόν…” από την Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
“Προς καταρτισμόν…” από την Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Με αγιασμό ξεκίνησε και φέτος η λειτουργία του Φροντιστηρίου Τελετουργικής – Λειτουργικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, τα μαθήματα του οποίου παρακολουθούν κληρικοί οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα του Φροντιστηρίου εποπτεύεται από τον επιχώριο Μητροπολίτη, ο οποίος την Δευτέρα 5 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε. τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, και υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του είναι οι εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως· Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης και οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αθανάσιος Δανάκης, Παναγιώτης Σαββόπουλος και Αντώνιος Τσομπανίδης. Το Φροντιστήριο λειτουργεί στο Επισκοπείο Ορεστιάδος κάθε Δευτέρα αφού πρώτα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου, που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ορέστου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό του Παραρτήματος Ορεστιάδος της Σχολης Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο ωσαύτως λειτουργεί στο Επισκοπείο Ορεστιάδος με υπεύθυνους τους Πρωτοψάλτες Βασίλειο Παπαμιχαήλ και Μαργαρίτη Αστεριάδη. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία και τα διπλώματα στους αποφοίτους της Σχολής τους οποίους και συνεχάρη. Στο Παράρτημα Ορεστιάδος εκτός από τα Τμήματα ενηλίκων υπάρχουν τμήματα νέων και γυναικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων